РусУкр

Balakhilya.com

Navigation Menu
1. Science of life

1. Science of life

Posted by on Nov 27, 2011 in Yoga – a system of God | 0 comments

Yoga is becoming more and more popular in the world. You can hardly find anywhere that some type of yoga is not being taught. And generally speaking, it’s Hatha yoga – physical yoga, the yoga where you twist and turn, and stretch, and bend, placing the body in various positions, or poses (these are known as asanas), and this is very beneficial for the...

More
2. When did you begin to get to know God?

2. When did you begin to get to know God?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God | 0 comments

Question: When did you start getting to know God? Answer: You know, all these questions about me are pretty irrelevant. It doesn’t matter, the teaching is the main thing. How old my body is and all that – it doesn’t matter. But anyway, I became interested in this whole process of yoga in 1969. I started with hatha-yoga and then got interested in the...

More
3. What do these mantras mean?

3. What do these mantras mean?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God | 0 comments

Question: What do these mantras mean? Answer: GAURANGA means He whose body is more beautiful than molten gold, describing the form of the Supreme Lord. HARIBOL means Chant the names of God, Chant the Holy Names! NITAI means eternal, GAUR means golden. GOPALA and GOVINDA are somewhat similar in meaning. Gopala is referring to the protector of the cows....

More
4. What is meant by the word God?

4. What is meant by the word God?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God |

Question: What is meant by the word God and the Supreme? Answer: I mean the Number One Person, Supreme Person, Number One Supreme Lord, from which everything comes, the cause of all causes, the Creator of all that exists, the resting place of all souls, etc, etc. There are unlimited way to describe the Supreme Lord: our Father, our ever Well-wisher, our...

More
5. What school do you represent?

5. What school do you represent?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God | 0 comments

Question: What school do you represent? Answer: I represent the school of Bhakti yoga like I have said frequently, which is declared in the Vedas to be the topmost yoga system. Yoga means union with the Supreme Lord, Bhakti means devotion. So Bhakti yoga is a devotional union with the Supreme...

More
6. Which religion do you belong to?

6. Which religion do you belong to?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God | 0 comments

Question: Which religion do you consider yourself to belong to? Answer: Which cubby hole can you put me in? Which slot do I fit in? Christian? Hmm… Buddhist? Hindu? Muslim? Something else? Actually, none of those, and that’s where people get confused. “What?! We have to put you somewhere.” No, it’s the eternal religion of the soul called...

More
7. Why are souls  separated from each other?

7. Why are souls separated from each other?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God | 0 comments

Question: If I am atma inseparable from Paramatma, why are atmas separated from each other? Answer: Did you get that? Atma means soul. Paramatma means the Supreme Soul. Now, if the first part of your statement was true, then the second part of your statement would not be true. In other words, if it was true that we were not separated from the Supreme...

More
8.WHAT ACTIVITIES SHOULD ONE ENGAGE IN LIFE?

8.WHAT ACTIVITIES SHOULD ONE ENGAGE IN LIFE?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God | 0 comments

Question: What activities can a person engage in to connect his life with God’s will? Answer: Well, that’s the science of Bhakti yoga. It’s not some simple answer because it includes everything in your life and connecting it all with God’s will, this is possible, but it’s not like a one minute answer. But the main activity which connects us more...

More
9. HOW DO YOU HARMONIZE WITH THE SUPREME?

9. HOW DO YOU HARMONIZE WITH THE SUPREME?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God | 0 comments

Question: How do you harmonize with the Supreme? Is there no limit to development? Answer: Well, I can say I’m attempting in some small way to harmonize with the Supreme by chanting His names, by spreading this message; a small effort by me to do something beneficial and pleasing. And there is no limit to development, because development means...

More
10. WHY DON’T WE  REMEMBER OUR LIVES?

10. WHY DON’T WE REMEMBER OUR LIVES?

Posted by on Apr 16, 2012 in Yoga – a system of God | 0 comments

Question: Why don’t we remember our past lives? Answer: We don’t remember our past lives because we came here to enjoy, separate from God. The material world is not a place of enjoyment. It’s a place of attempted enjoyment. So we become covered with illusion that we really can enjoy here. But each lifetime oftentimes we realize: I didn’t make...

More
Страницы12
YouTube Our blog Sitemap