РусУкр

Balakhilya.com

Navigation Menu
1. Kundalini yoga

1. Kundalini yoga

Posted by on Aug 21, 2015 in Questions and answers | 0 comments

Person in audience #1: I have so many questions, one leads to the next, so I can ask endlessly. Answer: You know what, if you just stay around and listen long enough, you will have all the questions answered. (laughs) Gradually all the answers come. Person in audience #2: All the answers are inside… Answer: Yes, it is a matter of opening the ears so the...

More
2. Bhakti yoga

2. Bhakti yoga

Posted by on Aug 21, 2015 in Questions and answers | 0 comments

Question: What is the purpose of development in bhakti yoga and can it be called development? Answer: It can be, yeah. That’s a good way to describe it. Development. Bhakti yoga offers the ultimate perfection of the soul which is the soul returning to a perfect loving relationship with the Supreme Soul. This is what the soul must have to be ultimately...

More
3. Do all yoga paths lead to one place?

3. Do all yoga paths lead to one place?

Posted by on Aug 21, 2015 in Questions and answers | 0 comments

Question: There are many types or paths of yoga. Bhakti yoga, raja yoga, hatha yoga, tantra yoga, purna yoga. They all probably lead to the same goal because basically it is one system. How to understand what is the most effective for you? Answer: This is a misconception. They DO NOT all lead to the same destination. I know this ‘all paths lead to the...

More
4. What is the purpose of bhakti yoga?

4. What is the purpose of bhakti yoga?

Posted by on Aug 29, 2015 in Questions and answers | 0 comments

Question: What is the purpose of bhakti yoga? To help people to be successful in life or to improve their karma? Answer: The purpose of bhakti yoga, I guess I didn’t make it quite clear enough, is to develop love for God. That is the purpose of bhakti yoga. That lost relationship which I talked about last night. To reestablish that, revive it, bring it...

More
5. What is the difference between Maharishi’s teaching and your teaching

5. What is the difference between Maharishi’s teaching and your teaching

Posted by on Aug 29, 2015 in Questions and answers | 0 comments

Question: What is the difference between Maharishi’s teaching and your teaching? Answer: Actually quite a lot. The Maharishi Mahesh yogi came to America in the mid-1960s. He became very popularized because of the Beatles’ contact with him. And he was one of the first Indian yogis on the western arena. And he presented what he called ‘transcendental...

More
7. Are you familiar with the Tarot system?

7. Are you familiar with the Tarot system?

Posted by on Aug 29, 2015 in Questions and answers | 0 comments

Question: Are you familiar with the tarot system? If you are, then do you know about the card which was eliminated from the deck? Why was it eliminated? Answer: You know, all these kinds of things are the approach of pseudospiritual life. Tarot cards, psychic readings, astral travelling. Yeah, all these kinds of things are just pseudoreligion. This is not...

More
8. How did you meet your spiritual master? For how long have you been practicing yoga?

8. How did you meet your spiritual master? For how long have you been practicing yoga?

Posted by on Aug 29, 2015 in Questions and answers | 0 comments

Question: How did you meet your spiritual masters? For how long have you been practicing yoga? Answer: Actually I’ve been practicing yoga since 1969. So whatever that is… 45 years. And I was a surfer, that was my lifestyle that I chose. I’ve heard there is surfing now in Kamchatka. I started doing hatha yoga to improve my surfing. Because three of...

More
10. Do you have a family?

10. Do you have a family?

Posted by on Aug 29, 2015 in Questions and answers | 0 comments

Question: Do you have a family? Do they practice yoga, too? Answer: Yeah, I do have a family. I have a daughter, she just turned 35. My wife also before even we met was practicing this. So of course our daughter was born into this lifestyle, raised in this way. Vegetarian from birth, never has eaten meat, fish or eggs in her life. Very healthy, by the way....

More
YouTube Our blog Sitemap